Svet slave, mode, lepote in arta
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Prijavi se na forum o zabavi, artu, modi, lepoti, zraven tega boš pa izvedel/a še sveže novice iz sveta slavnih! .registracija je brezplačna, zato ne oklevaj!
 
KazaloPortalIščiRegistriraj sePrijava
Dobrodošli! Forum je doživel VELIKO prenovo in spet vas vabimo da se nam pridružite

 

 Emma Watson

Go down 

Ali ti je všeč Emma Watson?
Zelo lepa je
Emma Watson I_vote_lcap33%Emma Watson Empty
 33% [ 1 ]
Najlepša
Emma Watson I_vote_lcap33%Emma Watson Empty
 33% [ 1 ]
Tak tak
Emma Watson I_vote_lcap33%Emma Watson Empty
 33% [ 1 ]
Ne
Emma Watson I_vote_lcap0%Emma Watson Empty
 0% [ 0 ]
Zelo je grda
Emma Watson I_vote_lcap0%Emma Watson Empty
 0% [ 0 ]
Skupaj glasov : 3
 

AvtorSporočilo
Emma.Watson
FUN BABY
Emma.Watson

Število prispevkov : 3
Points : 7
Join date : 11/04/2010

Emma Watson Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Emma Watson   Emma Watson EmptyNed Apr 11, 2010 4:53 am

Emma Charlotte Duerre Watson, britanska filmska in televizijska igralka in fotomodel, * 15. aprila 1990, Pariz, Francija. Najbolje je poznana kot Hermiona Granger iz filmov o Harryju Potterju. Za to vlogo je bila izbrana, ko je imela devet let, pred tem pa je igrala v šolskih predstavah (Arthur: The Young Years in The Happy Prince). Emma je poleg mlajšega brata Alexa starejši otrok Chrisa in Jacqueline Watson, po poklicu odvetnikov, ki sta že nekaj časa ločena.

Med leti 2001 in 2009 je poleg soigralcev Ruperta Grinta in Daniela Radcliffea igrala v šestih filmih iz serije filmov Harry Potter; svojo vlogo Hermione Granger pa bo odigrala tudi v zadnjih dveh filmih franšize, v filmih Harry Potter in svetinje smrti I. ter Harry Potter in svetinje smrti II.. Njeno delo v teh filmih ji je prislužilo več nagrad in zaslužila več kot 10000000 funtov. Za kampanijo Burberry's Autumn/Winter leta 2009 je začela tudi s svojo kariero fotomodela.

Leta 2007 je Emma Watson oznanila, da bo igrala v dveh filmih, ki nista iz serije filmov Harry Potter in sicer v filmski upodobitvi romana Baletni copatki in v animiranem filmu Povest o Despereauxu. Baletni copatki so izšli 26. decembra 2007 in si ga ogledalo 5.2 milijonov gledalcev, animirani film Povest o Despereauxu, ki je temeljil na istoimenskem romanu pisateljice Kate DiCamillo, pa je izšel leta 2008 in zaslužil več kot 70 milijonov dobička.

Zgodnje življenje

Emma Charlotte Duerre Watson se je rodila 15. aprila 1990 v Parizu, Francija, kot hčerka britanskih odvetnikov Jacqueline Luesby in Chrisa Watsona. Starši so jo poimenovali po njeni babici po očetovi strani, ki je po poroki postala Emma Charlotte Duerre Watson. Ena izmed njenih babic je Francozinja, Emma sama pa je v Parizu živela do petega leta. Kasneje, ko sta se njena starša ločila, se je skupaj z mamo in mlajšim bratom Alexom preselila v Oxfordshire, Anglija.

Že od šestega leta dalje si je Emma Watson želela postati igralka in več let se je šolala na šoli Stagecoach Theatre Arts, kjer se je učila petja, plesanja in igranja. V starosti deset let je nastopala v veliko šolskih igrah, vključno z igrama Arthur: The Young Years in The Happy Prince, vendar pred franšizo Harry Potter nikoli ni igrala v filmu ali televizijski seriji. "Takrat še nisem vedela, kaj vse obsegajo filmske serije," je povedala v intervjuju z revijo Parade leta 2007. "Če bi, bi bila že pokopana!"


Kariera
Harry Potter

Leta 1999 se je začelo izbiranje igralske ekipe za film Harry Potter in kamen modrosti, filmsko upodobitvijo istoimenskega romana britanske pisateljice J. K. Rowling. Agenti so odkrili Emmo Watson in njen talent preko njenega učitelja igranja v Oxfordu in producenti filma so bili vidno očarani nad njeno samozavestjo. Po osmih avdicijah, je producent David Heyman Emmi Watson in njenima soigralcema Rupertu Grintu in Danielu Radcliffeu povedal, da so izbrani za vloge Hermione Granger, Rona Weasleyja in Harryja Potterja. Rowlingova je Emmo Watson podpirala že od njene prve avdicije.

Izzid filma Harry Potter in kamen modrosti leta 2001 je označil prebojni nastop Emme Watson. Film je podrl rekorde za najbolje prodajan film v prvem dnevu od izzida in za najbolje prodajan film v prvem tednu od izzida ter tako postal najbolje prodajan film v letu 2001. Kritiki so nastop glavnih treh junakov, včasih pa samo nastop Watsonove, pogosto omenjali v časopisih; The Daily Telegraph je njen nastop opisal kot "odličen", IGN pa je napisal, da je Emma Watson "ukradla serijo". Emma Watson je za svoj nastop v filmu Harry Potter in kamen modrosti prejela pet nominacij za razne nagrade in svojo prvo nagrado Young Artist Award v kategoriji za najboljšo mlado glavno igralko.


Leto pozneje, torej leta 2002, je Emma Watson ponovno odigrala vlogo Hermione Granger v nadaljevanju serije, filmu Harry Potter in dvorana skrivnosti. Film sam je dobil mešane kritike, medtem ko so nastopi glavnih igralcev dobivali predvsem pohvale. Los Angeles Times je napisal, da so Watsonova in njena soigralca med filmoma dozoreli, The Times pa je kritiziral delo režiserja, Chrisa Columbusa, saj naj bi bilo premalo zaposlenih pri delu filma. Emma Watson je od nemške revije Bravo za svoj nastop prejela nagrado Otto Award.

Leta 2004 je izšel tretji del iz serije Harry Potter, film Harry Potter in jetnik iz Azkabana. Watsonova je bila s svojo vlogo zadovoljna, saj je bila njena upodobitev Hermione Granger samozavestnejša, Emma Watson sama pa je vlogo opisala kot "karizmatično" in "sijajno vlogo za igranje". Nastop Daniela Radcliffea so kritiki v glavnem dražili, saj so ga označili za "lesenega", nastop Emme Watson pa so večinoma hvalili: The New York Times je o njenem nastopu napisal: "K sreči je nastop g. Radcliffea nadomeščen z nastopom gdč. Watson in njeno zaigrano nestrpnostjo. Harry se lahko hvali s svojimi nečarovnimi sposobnostmi ... ampak Hermiona ... ta si zasluži najglasnejši aplavz za zagotovo nečarobni in s strani žrtve zasluženi udarec Dreca Malfoyja."
Emma Watson podpisuje avtograme za svoje oboževalce zunaj gledališča Grauman's Chinese Theatre v letu 2007

V letu 2005 sta s filmom Harry Potter in ognjeni kelih obe, Watsonova in serija filmov Harry Potter, dosegli nove mejnike. Film je postavil rekord za najbolje prodajan film v prvem tednu od izzida. Kritiki so večkrat omenjali Emmo Watson in njena najstniška sodelavca; večina jih je bila mnenja, da so v tem filmu pokazali tudi svojo zrelo plat. New York Times je njihov nastop opisal kot "ganljivo resen". Za Watsonovo veliko humora izhaja iz napetosti med tremi glavnimi liki. Dejala je: "Obožujem prepire ... mislim, da je tako veliko bolj realistično, kot pa če bi trdili, da nihče izmed likov nima določenih težav." Emma Watson je bila nominirana za tri nagrade in dobila nagrado Otto Award. Kasneje tistega leta je bila Emma Watson s petnajstimi leti najmlajša oseba, kar se jih je kdaj pojavilo na naslovnici revije Teen Vogue, pojav pa je bil predstavljen avgusta 2009. Leta 2006 je Emma Watson zaigrala Hermiono Granger v igri Kraljičina torbica na praznovanju 80. rojstnega dne kraljice Elizabete II. Angleške.


Peti film iz franšize Harry Potter, film Harry Potter in Feniksov red, je izšel leta 2007. Film je že samo v prvem tednu od predvajanja zaslužil 332.7 milijonov dobička.Watsonova je za svojo vlogo Hermione, ki jo je odigrala tudi v tem filmu, prejela nagrado National Movie Award v kategoriji za "najboljši ženski nastop".Emma Watson, Rupert Grint in Daniel Radcliffe so Grauman's Chinese Theater v Hollywoodu 9. julija 2007 pustili odtise rok, nog in palic, s katerimi snemajo franšizoHarry Potter skupaj z avtogrami.

Kljub uspehu petega filma Harry Potter in Feniksov red je prihodnost franšize ostajala v dvomih, saj so vsi trije glavni igralci oklevali, preden so podpisali pogodbo za filmsko upodobitev zadnjih dveh knjig. Daniel Radcliffe je nazadnje podpisal pogodbo 2. marca 2007, ampak Emma Watson se je precej bolj obotavljala. Povedala je, da odločitev veliko pomembnejša, kot si kdorkoli lahko zamisli, saj bo, če bo podpisala pogodbo, za nadaljna štiri leta zavezana k snemanju filmov. A nazadnje je tudi Watsonova priznala, da "[vloge] Hermione nikoli ne bi mogla kar opustiti",pogodbo pa je podpisala 23. marca 2007. Po sklenjeni pogodbi se je njena plača podvojila in za vsak film je dobila 2 milijona £; povedala je, da "so na koncu nad minusi prevladali plusi". Snemanje šestega filma iz franšize se je začelo pozno leta 2007, Emma Watson pa je snemala od 18. decembra 2007 do 17. maja 2008.

Film Harry Potter in Princ mešane krvi se je otvoril 15. junija 2009, kar je bilo sporno z zamudo, saj je bila premiera filma najprej napovedana za november 2008. Glavne igralce, ki so bili takrat v poznih najstniških letih, so kritiki kot vedno vzeli pod drobnogled in ugotovili, da so na isti stopnji igranja, kot vsi drugi igralci iz filma. Los Angeles Times jih je opisal kot "obsežen vodnik za sodobne igralce iz Velike Britanije". The Washington Post je menil, da je bil to "najbolj očarljivi nastop Emme Watson do zdaj", medtem pa je The Daily Telegraph glavne igralce opisal kot "na novo osvobojene in napete igralce, ki si želijo v preostalih delih serije dati vse od sebe".

Emma Watson trenutno snema zadnji film iz franšize Harry Potter, film Harry Potter in svetinje smrti II., snemanje filmov Harry Potter in svetinje smrti I. pa se je začelo Harry Potter in svetinje smrti II. se je pričelo 18. februarja 2009. Zadnja dva filma sta v dveh delih zaradi finančnih razlogov in dolžine scenarija, izšla pa bosta novembra 2010 in julija 2011.
Ostala filmska dela

Prva vloga Emme Watson, ki ni bila povezana s franšizo Harry Potter, je bila vloga v BBC-jevem televizijskem filmu Baletni copatki, filmski upodobitvi istoimenskega romana pisateljice Noel Streatfeild.Režiserka filma, Sandra Goldbacher je Emmo Watson označila kot "popolno" za vlogo Pauline Fossil: "Ima občutljivo auro, ki te prisili, da jo pogledaš!" Film Baletni copatki si je ob izzidu ogledalo več kot 5.7 milijonov gledalcev, vendar je večinoma dobil slabe ocene.

Emma Watson je dobila tudi glasovno vlogo princese Pee v animiranem filmu Povest o Despereauxu, otroški komediji, v kateri je igral tudi Matthew Broderick.[5] Povest o Despereauxu je izšla v decembru 2008 in skupno zaslužila več kot 87 milijonov dobička.

V aprilu 2008 so se začele širiti govorice, da je bila Emma Watson izbrana za vlogo "Betsy" Bonaparte v prihajajočem filmu Napoleon and Betsy, vendar je njena uradna spletna stran to zanikala. Emma Watson je dejala, da se bo raje osredotočila na izobrazbo, kot pa še naprej snemala filme in druga televizijska dela.
[uredi] Moda in kariera fotomodela

Starejša ko je postajala, bolj se je Emma Watson začela zanimati za modo. Dejala je, da se ji zdi moda precej podobna umetnosti, ki jo je študirala v šoli. V septembru 2008 je preko bloga napisala: "Veliko sem se ukvarjala z umetnostjo in moda zelo razširi vse skupaj."

Leta 2008 so britanski mediji poročali, da bo Emma Watson nadomestila Keiro Knightley kot obraz modne hiše Chanel, vendar sta te govorice zanikali obe, Watsonova in Knightleyjeva. V juniju 2009, več mesecev po govoricah, da bo sodelovala s podjetjem Burberry in sicer kot obraz njihove nove kampanije; bila je tudi fotomodel njihove kolekcije oblačil Burberry's Autumn/Winter leta 2009.Kasneje se je skupaj s svojim bratom Alexom, glasbenikom Georgeom Craigom, Mattom Gilmourjem in Maxom Hurdom pojavila na kampaniji Burberry's Spring/Summer leta 2010.
Zasebno življenje
Emma Watson na premieri filma Harry Potter in Princ mešane krvi

Emma Watson je odrasla v ločeni družini, oba njena starša pa sta si po ločitvi našla novega partnerja. Njen oče ima sina Tobyja in hčerki, identični dvojčici, Nino in Lucy.Partner njene mame, njen očim, ima iz prejšnje zveze še dva sinova, ki "uradno bivata skupaj z njo". Poleg polbratov in polsester ima Emma Watson še enega brata, Alexandra "Alexa", ki se je pojavil v dveh filmih iz franšize Harry Potter. Poleg tega sta se tudi njeni polsestri, Nina in Lucy, kot mlada Pauline Fossil (starejšo je igrala Emma) pojavili v filmu Baletni copatki.

Po tem, ko se je Emma Watson preselila v Oxfordshire skupaj z mamo in bratom, se je začela šolati na šoli The Dragon School, dokler se ni v juniju 2003 prešolala na dekliško šolo Headington School, tudi v Oxfordshireu. Med snemanjem filmov je imela najetega mentorja za pet ur na dan, saj je kljub temu, da se je osredotočila na snemanje, želela še naprej nadaljevati s šolanjem. V juniju 2006 je Emma Watson preko organizacije GCSE pregledala svoje znanje iz desetih pomembnejših predmetov in dobila osem odličnih ter dve nižji oceni. Zaradi svojih odličnih ocen je bila tarča mnogih prijateljskih posmehljivk na snemanju franšize Harry Potter.Leta 2008 je na preverjanju znanja dobila odlične ocene iz angleščine, geografije in umetnosti,leta 2007 pa za zgodovino umetnosti.

Po tem, ko je opustila šolanje, se je eno leto posvetila snemanju filmov, posnetih po romanu Harry Potter in svetinje smrti, ki se je začelo 18. februarja 2009, vendar je rekla, da si zagotovo želi oditi na univerzo. Kljub številu različnih zgodb, ki so jih pripovedovali mediji, da se bo po posneti seriji Harry Potter šolala na Trinity College, Cambridge, Columbia University,Brown University ali Yale University, je Emma Watson na koncu dejala, da se nerada odloči za samo eno ustanovo in da bo, takoj ko se bo odločila, na katero šolo bo odšla, to najprej objavila na svoji uradni spletni strani. V intervjuju z Jonathanom Rossom in Davidom Lettermanom je povedala, da namerava študirati liberalno umetnost v ZDA, sama pa pravi, da je kot otrok zamudila veliko šolanja, saj se je ukvarjala s snemanjem filmov. V juliju 2009 so se sprožile druge govorice o njeni izobrazbi: The Providence Journal je poročal, da je Emma Watson izbrala univerzo Brown University v Providenceu, Rhode Island. Emma Watson je svojo izbiro univerze poskušala skrivati, a sta jo po nesreči izdala Daniel Radcliffe in producent David Heyman med intervjujem za promocijo filma Harry Potter in Princ mešane krvi. Emma Watson je svojo izbiro končno tudi javno potrdila septembra 2009, ko se je začelo šolsko leto. Dejala je: "Želim si biti normalna ... to želim narediti pravilno, kot vsi ostali. Dokler ne bom vstopila in videla, da so vse povsod plakati filmov Harry Potter bo vse v redu."

S svojim delom v franšizi filmov Harry Potter je zaslužila več kot 10 milijonov dolarjev, in priznala, da ji za denar nikoli ne bo potrebno delati - v marcu 2009 jo je revija Forbes uvrstila na šesto mesto svoje lestivce "Najbogatejših mladih zvezd"v februarju 2010 pa je bila imenovana za najbolje plačano žensko v Hollywoodu. Kakorkoli že, zanikala je, da bo pustila šolo in postala poklicna igralka. Povedala je: "Ljudje ne morejo razumeti, zakaj tega nočem ... ampak življenje v šoli me ohrani v stiku z mojimi prijatelji. Ohrani me v stiku z realnostjo."Pravi, da podpira delo otroških zvezd, saj je tudi sama zadovoljna s svojim delom. Kot otroku so ji starši in kolegi pomagali njeno delo spremeniti v pozitivno izkušnjo.Emma Watson si je zelo blizu z Danielom Radcliffeom in Rupertom Grintom, ki ju je opisala kot "unikaten sistem za podporo" ob vsem stresu, ki ga doživljajo ob filmskem delu, povedala pa je tudi, da sta po desetih letih skupnega dela "zares kot moja brata".

Emma Watson obožuje muharjenje, plesanje, petje, tenis, umetnost in hokej, sama pa je že kar nekaj denarja donirala ustanovi WTT (Wild Trout Trust). Sama sebe je opisala kot "nekoliko feministično", pravi pa tudi, da obožuje Johnnyja Deppa in Julio Roberts

Emma Watson 794px-Harry_Potter_cast


2001 Harry Potter in kamen modrosti Hermiona Granger Nominirana - Saturn Award
Nominirana - Empire Awards
Nominirana - PFCS Award
Dobila - Young Artist Award

2002 Harry Potter in dvorana skrivnosti Nominirana - PFCS Award

2004 Harry Potter in jetnik iz Azkabana Nominirana - Critics Choice Award

2005 Harry Potter in ognjeni kelih Nominirana - Critics Choice Award
Nominirana - MTV Movie Award

2007 Harry Potter in Feniksov red Nominirana - Empire Awards
Dobila - National Movie Award

Baletni copatki Pauline Fossil Televizijski film, prikazan samo na BBC One

2008 Povest o Despereauxu Princesa Pea Glasovna vloga

2009 Harry Potter in Princ mešane krvi Hermiona Granger 15. julij 2009 (Velika Britanija, Združene države Amerike, Avstralija)
Nominirana - Scream Award

2010 Harry Potter in svetinje smrti I Izzid: 19. november 2010 v Združenih državah Amerike in Veliki Britaniji

2011 Harry Potter in svetinje smrti II V snemanju


In še veliko veliko več....

Še nekaj slik:

Emma Watson Emma-watson-201289
Emma Watson Emma-watson1g
Emma Watson 866730295_db4e71d571


Nazadnje urejal/a Emma.Watson Ned Apr 11, 2010 5:35 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Anču.
Admin
Anču.

Število prispevkov : 340
Points : 632
Join date : 10/04/2010

Emma Watson Empty
ObjavljaNaslov sporočila: emma watson   Emma Watson EmptyNed Apr 11, 2010 5:11 am

Je zelo lepa.!

meni osebno je full ušeč pri Harryju Potterju. Very Happy
Nazaj na vrh Go down
https://forumforfunn.slovenianforum.com
Nastiii
Admin
Nastiii

Število prispevkov : 238
Points : 275
Join date : 13/04/2010
Age : 23

Emma Watson Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Emma Watson   Emma Watson EmptyNed Jul 11, 2010 1:27 pm

Men osebno ni tak všeč kot igralci in igralke boljša mi je Miley ampk ne mi zamert če sm to rekla.
Nazaj na vrh Go down
http://www.Hannahlovemiley.forumsmotions.com
Sponsored content
Emma Watson Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Emma Watson   Emma Watson Empty

Nazaj na vrh Go down
 
Emma Watson
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Svet slave, mode, lepote in arta :: Hollywood :: Igralci in igralke-
Pojdi na: